Itt jártunk ma : Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő

Számomra kisgyerekként a nyári szünidő egyet jelentett a víz közelségével, a nagy, önfeledt pancsolásokkal. Minden évben voltunk nyaralni a Balatonnál a szüleimmel, ha oda épp nem jutottunk el, akkor valamelyik strand felé vettük az irányt. Ezek voltak a legfelhőtlenebb időszakok az életemben, így mindenképpen meg szerettem volna ismertetni ezt a kikapcsolódási formát a gyermekemmel.

Nem jártam babaúszásra a kisfiammal, először egy évesen találkozott a vízzel. Balatonon voltunk, úszógumiba ültettem és úgy úszkáltam vele körbe. Nem élvezte különösebben. Nem sírt, nem akart kimenni a vízből, de mégsem láttam rajta az a felhőtlen örömöt, így aztán nem is erőltettem. Ezt követően tavaly nyáron mentünk el kipróbálni egy élményfürdőt.

Családbarát, csúszdás, játszósarkos, hiper-szuper komplexumot választottunk. Ott is nagyjából annyi volt a menet, hogy úszógumistól tologattam a vízben, de például a kis csúszdát már nem akarta kipróbálni, csupán a babapancsoló lépcsőjén üldögélt. Kissé csalódottan jöttünk el két ott töltött óra után, majd tudomásul vettük, hogy a gyerekünk nem különösebben szereti a vizet.

A kép illusztráció

Idén viszont újra meg szerettünk volna próbálni valamilyen vizes programot, hátha változott a gyerkőc „véleménye” ezzel kapcsolatban. A mostani meleg napokat kihasználva, ezúttal strandot kerestünk nem messze a lakóhelyünktől.

A szempontjaink a következőek voltak: legyen gyerekmedence, kisebb játszótér, úszómedence Apának és Anyának, nagy zöld terület, jó közbiztonság, elfogadható büfé.

Sokat böngésztem a neten, annyi volt biztos, hogy pesti strandban egyáltalán nem gondolkozunk, a rájuk jellemző hétvégi tömeg miatt. Fórumokon utána olvastam családok véleményének, és talán a nagykátai strandról olvastam a legtöbb pozitív gondolatot.

Vasárnapi napon mentünk, délelőtt fél 11 magasságában értünk oda. A fürdő előtt nagy parkoló található, még a nap ezen szakában is bőven volt szabad hely. A parkolás 500/nap, ezt érkezéskor kell fizetni. A bejáratnál elég hosszú volt a sor, de viszonylag gyorsan haladt, hamar bejutottunk. A felnőtt belépő ára 1400, a gyerekeknek 3 éves kor fölött kell fizetni (1000 forint).

Beérvén, árnyékos, csendesebb helyet kerestünk, ahol a nap folyamán majd nyugodtan aludhat a kisfiam. Hely van bőven, még a kint sorban álló sok ember is kényelmesen elfért. Az értékeinket kulccsal zárható öltözőszerkénybe zárhattuk, ami mind a női mind a férfi részen megtalálható. Öltözőből, zuhanyzóból is van több a fürdő területén, mint ahogy számos  mellékhelyiség is megtalálható.

A strand kültéri részén 5 medence van, egy babapancsoló, egy hideg vizes úszómedence, egy melegvizes gyógymedence, egy tanmedence, valamint a gyerekek számára egy csúszdákkal, játékokkal felszerelt medence.

Ahogy átöltöztünk, letettük a pokrócot, rögtön indult is a fürdés. A kisfiam egy pillanat alatt nyakig merült a vízben és hatalmas örömmel ugrált benne, egész nap szinte lehetetlen volt kirobbantani a medencékből, csúszdázott, jött-ment az úszógumijával, imádta.

Hihetetlen, hogy mennyit változott egy év alatt is. Ha visszaemlékszem a tavalyi nyűgösködésre, most semmi ilyesmi nem volt. Nagyon tetszett neki, hogy sok csúszda van, még a számos gyerek ellenére sem kellett sorban állnia.

Egy óra körül elsétáltunk a büféhez, valami könnyű ebédet szerettünk volna enni. A szokásos strand ételek itt is megtalálhatóak: hamburger, hot-dog, lángos, pizza, palacsinta, stb. A hamburger mellett döntöttünk, Máténak gyermek menüt választottunk, ez csirke nuggets-et jelent hasábburgonyával, azonban az üdítő nincs benne a menü árában.

Az ételek elkészülésére egy kis időt (nagyjából 10 percet) várni kell, de összességében finomak voltak, a palacsinta sem volt rossz, aki jót szeretne enni, bátran ajánlom.

Ebéd után szerettük volna a parton elaltatni a gyerkőcöt, de nem tudott álomba szenderülni, nincs hozzászokva a szabadtéri alváshoz, így nagyjából délután 3 óra körül elhagytuk a strandot. Természetesen a kocsiban hazafelé azonnal elaludt.

A fürdőnek egyébként van egy fedett, szintén több medencéből álló része is, ide viszont csak külön karszalaggal lehet bemenni, mi ezt most nem próbáltuk ki.

Mind a strand zöld területe, mind a medencék tiszták, jól karban vannak tartva, a személyzet kedves, segítőkész. Összességében nagyon jó napot zártunk, mi biztosan máskor is ellátogatunk ide.

Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő
Cím: 2760, Nagykáta, Jászberényi út 88.
http://nagykatastrand.hu/strand/

O.K.G.

Hozzászólások