A kisfiam bepisil a bölcsiben

Legutóbbi bejegyzésem ott hagytam abba, hogy Máté ügyesen pisil bilibe, nincs pelenka, szépen szól, ha menni kell, bárhol is legyünk. (A nagy dolgok elvégzése azonban még mindig nem zökkenőmentes). A héten hidegzuhanyként ért, hogy a bölcsiben bepisil. Az én gyerekem odabent többször nem mondta, hogy kell és be is pisilt. Vittem jó pár váltóruhát, betettem a szekrényébe, lehetett átöltöztetni. 

Aznap hazaérkezésünk után nem sokkal, itthon is bepisilt. Nagyon meglepett, korábban már annyira ment neki. Semmi baj, átöltözünk, balesetek előfordulnak, még csak gyakoroljuk ezt az egészet. Aztán ismét nem tudta visszatartani, megint átöltöztünk és csak harmadjára kiabált nekem is, hogy kell. 

Próbálom őt segíteni sok beszélgetéssel, hogy a bölcsiben is jelezze, ha kell neki, akárcsak itthon. Ő nem egy hangos kisfiú, nem fog túlkiabálni, több mint 10 gyereket, ha jön az inger. A gondozóival még nem sikerült bensőséges kapcsolatot kialakítania, így elég nehéz dolga/dolgunk van. Hosszú és nehéz lesz ez az átmeneti időszak, de minden erőmmel próbálom támogatni, hogy mihamarabb megszabaduljunk a pelenkától.

 

Másnál is voltak hasonló jellegű gondjai a gyermekével, idegen környezetben? 

Szólj hozzá a Facebookon, vagy írj az info@csakbaba.hu - ra!

O.K.G.

Hozzászólások