4 tuti helyszín, amit ne hagyj ki nyáron a gyerekkel!

Nyakunkon a nyári szünidő, a szülők ilyenkor sokszor töprengenek azon, milyen változatos programokat szervezhetnének gyermekeik számára. Ha már unjuk az egész napos strandolást, ezek a tippek segítségükre válhatnak.

Avalon Park - Maya játszópark (Miskolctapolca)

A Miskolctapolcán található szórakoztató és élményparkban a család valamennyi tagja megtalálja a szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget. 

Az erdei környezetben az aktív kikapcsolódást és extrém élményeket keresők számára az erdőben kialakított elektromos gokart ring kínál sportolási lehetőséget.

A gyermekek számára kiváló szórakozási lehetőséget biztosít a 2500 négyzetméteren található Maya játszópark. Az ügyességi, mászó- és ugráló elemek, csúszdák mind-mind biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. A játszóparkban animátorok gondoskodnak a gyerekek számára érdekes programról. Ebédet sem kell feltétlenül csomagolnunk, több mint 200 fős étterem várja az idelátogatókat.

Avalon park
Cím: Miskolctapolca 3519
Iglói út 15.
www.avalonpark.hu

 

Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló)

Ha a Tiszántúlon keresünk egész napos kikapcsolódásra alkalmas helyszínt, a Tisza-tavi Ökocentrum kitűnő választás. A központi épület több szinten várja a látogatókat állandó és időszakos kiállításaival, háromdimenziós mozijával, játszószobával, kilátó tornyával.

A legfőbb látványosság azonban, Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere. A szabadidőparkot állatbemutatók, játszóterek, Tájház, halászskanzen és hagyományőrző baromfiudvar színesítik.

Az Ökocentrum főépületének első emeletén található játszószoba kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt a gyermekes családoknak, rossz idő esetén is.

A közelben megtalálható a Tisza-tavi Vízi Sétány, ahol a látogatók megfigyelési pontokon ismerhetik meg a Tisza-tónál élő madarakat, a környező élővilágot. (A sétányra és vissza kishajók szállítják a vendégeket.)

Tisza-tavi Ökocentrum
3388 Poroszló, Kossuth u. 41.
www.tiszataviokocentrum.hu

 

Petesmalmi vidrapark (Lábod)

Ha távol a nagyvárosok zajától, szabadban töltött kikapcsolódásra vágyunk, kiváló lehetőségeket nyújthat a Petesmalmi Vidrapark. A természetvédelemi területen található, 14 tóból álló terület a Somogy megyei Lábod község közelében, mintegy 170 hektáron terül el.

Az itt található tavakban számos vidra él, néhány példányt a bejárat közelében egy külön kifutóban is bemutatnak. A vidrák mellett többféle, vizes élőhelyhez kötődő faj is megtalálható itt.

A vendégek számára egy tanösvényt is kialakítottak, tájékoztató táblákkal és megfigyelő kunyhókkal. Az ösvény mentén betekintést nyerhetünk a vidrák életmódjába, a tavak élővilágába. Ha meg szeretnénk ismertetni gyermekeinkkel a természet szépségeit, ez a program egész napos családi kikapcsolódást nyújthat számunkra.

Petesmalmi Vidrapark - Lábod
GPS koordináták: 46° 22,73’É, 17º 50,18’K
www.stvsz.com

 

Veszprémi állatkert

Nagymacskák, zebrák, zsiráfok, medvék, vízimadarak és számos más állat is helyet kapott a Veszprémi Állatkertben, melyet a közelmúltban felújítottak, kibővítettek.

A gyerekek számos állattal közelebbről is megismerkedhetnek az állatsimogatóban, megnézhetik, hogyan telnek az állatok mindennapjai. Játszhatnak egy jót a Kölyökdzsungel nevű játszóházban, ahol kedvükre kúszhatnak, mászhatnak.

Az állatkert a közelmúltban 2 hektáros területtel bővült, itt pedig Dínó Parkot állítottak fel. A kiállított szobrok mellett, táblák segítik az adott dinóról való információszerzést. A kihelyezett sátrakban a gyermekek színezhetnek és dinókat festhetnek, gipszből véshetnek ki dinó csontvázat, mini ásatáson vehetnek részt. A Balatontól mindössze 15 km-re található úti cél egész napos minőségi időtöltést biztosít.

Veszprém Zoo
Veszprém, 8200. Kittenberger Kálmán utca 17.
www.veszpremzoo.hu

 

Tarzan Park (Budapest)

Ha a fővárosban keresünk szórakoztató programot a nyári szünidőben, feltétlenül próbáljuk ki az Újpesten található, óriási Tarzan Parkot. A játszótér újszerű játszóeszközökkel felszerelt,13 játékszigettel, számos szolgáltatással várja a idelátogatókat.

A játékok a gyerekek életkorának megfelelően lettek kialakítva. A park teljesen zárt, mosdó illetve étterem is található a területén. Lehetőség van például homokozókészletet bérelni. Csomagmegőrző is a rendelkezésünkre áll, valamint baba-mama szoba is segíti a kicsikkel érkezőket. Ha a fővárosban keresünk programot ez mindenképpen jó választás.

Tarzan Park
Cím: Budapest, 1046. Tábor utca 26-28
www.tarzanpark.hu

O.K.G.

Hozzászólások